Gröna tomater med chili och salvia

Gröna tomater kan mjölksyras till fördel då de håller en bra konsistens. Det är dessutom något man har lätt mycket av i slutet av säsongen…

Ingredienser:

10kg gröna tomater
1 – 2 huvud vitlök
2 gullök
hela färsk chili (efter behag). Jag använda en gul chili utifrån estetiska skäl.
en liten bunt salvia
en liten bunt rosmarin (skippar ifall den inte är en favorit)
Saltlösning med 5% salt (50g till en liter vatten).

Gör så här:

Hacka tomaterna i stora bitar eller skivor, skiva löken, skala vitlöken men lämna hel. Chili och örterna också lämnas hel. Varva alla ingredienser i behållaren.
Sätt på en vikt eller tallrik längst upp och täcka helt med saltlösningen. Sätt på lock och vattenlås. Låt stå i rumstemperatur i 7 – 10 dagar sedan ställa kalt. Låt den stå svalt 4 veckor innan burkning och konsumtion. Den håller mycket länge.

Nyhetsbrev med recept, tips och kurser
Skriv in ditt mailadress för att få mjölksyrningsrecept, odlingstips och information om kommande kurser
Jag godkänner villkoren MailChimp ( more information )
Vi säljer inte din information

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *