Gröna tomater med chili och salvia

Gröna tomater kan mjölksyras till fördel då de håller en bra konsistens. Det är dessutom något man har lätt mycket av i slutet av säsongen…

Ingredienser:

10kg gröna tomater
1 – 2 huvud vitlök
2 gullök
hela färsk chili (efter behag). Jag använda en gul chili utifrån estetiska skäl.
en liten bunt salvia
en liten bunt rosmarin (skippar ifall den inte är en favorit)
Saltlösning med 5% salt (50g till en liter vatten).

Gör så här:

Hacka tomaterna i stora bitar eller skivor, skiva löken, skala vitlöken men lämna hel. Chili och örterna också lämnas hel. Varva alla ingredienser i behållaren.
Sätt på en vikt eller tallrik längst upp och täcka helt med saltlösningen. Sätt på lock och vattenlås. Låt stå i rumstemperatur i 7 – 10 dagar sedan ställa kalt. Låt den stå svalt 4 veckor innan burkning och konsumtion. Den håller mycket länge.

Newsletter with recipes, tips and courses
Please enter your email address to receive fermentation recipes, news about our new project and upcoming courses.
I agree to the terms MailChimp ( more information )
We don't sell your information