Kimchi och tsukemono – på eftermiddagen!

Kimchi och tsukemono – på eftermiddagen!

Välkommen på en kurs i kimchi och tsukemono; Mjölksyrning av grönsaker bort om surkål och saltlösning på vackra Långbro Gård, Mölnbo!

Fermentering av grönsaker är en global fenomen och det finns oändligt med variationer som ändå inte kräver något annat än grönsaker, salt och vatten. Att använda andra begrepp för mjölksyrning – som kimchi (Korea) eller tsukemono (Japan) – kan även öppnar upp till nya förhållningssätt. På denna kurs kommer vi att dyka in i några av dessa tekniker. Vi går genom dehydration, kimchi, nuka, kontinuerlig syrningslag, några sätt med daikon.

Kursen riktar sig till ni som har en del erfarenhet med fermentering av grönsaker och vill upptäcka nya sätt och nya smakar.

Det blir demonstration, smakprov och praktik och du får med dig två burkar med olika kimchi hem.
Kursen kostar 975 kr per person och hölls på svenska.

* Vill du boka boende i huset så gå in på www.langbrogard.se och använd koden Mjölksyrning2024 så får du rabatt på rum. *

Tid

21 april
16:00 till 19:00

PlatsKursledare

Brigid Lefevre

På besök i Sverige!

Under mer än ett decennium har jag haft förmånen att dela med mig av min passion för fermentering med elever i skolor, högskolor och privata grupper. Min resa har djupa rötter i en kärlek till småskalig ekologisk jordbruk, där jag ägnade år åt att vårda en grönsaksodling och driva en andelsodling.

Under de senaste tre åren har jag tagit på mig den spännande rollen att leda ett banbrytande EU-finansierat projekt. Detta företag ligger mig varmt om hjärtat eftersom det syftar till att främja en ökning av produktionen och konsumtionen av fermenterade grönsaker på nationell nivå. Det har varit en otrolig resa, och jag är tacksam för möjligheten att bidra till tillväxten och den positiva påverkan av den jästa livsmedelsgemenskapen.

Newsletter with recipes, tips and courses
Please enter your email address to receive fermentation recipes, news about our new project and upcoming courses.
I agree to the terms MailChimp ( more information )
We don't sell your information