Kursdag i Stockholm

Kursdag i Stockholm

Välkommen på denna kursdag om mjölksyrning.

Under dagen kommer vi att mjölksyra grönsaker tillsammans och smaka på lite olika syrningar. Du får lära dig om förädling under årets gång, mjölksyrningens kemi och tekniker, försäljning, utrustning, lagstiftning och hur man håller kurser för andra. Ni får även tillgång till en coach som kan hjälpa till att reda ut frågetecken kring era specifika förutsättningar.

Målet är att ni efter dagen har en tydlig bild av hur mjölksyrning kan integreras i er verksamhet och liv. Eftersom platserna är begränsade har vi god möjlighet att anpassa innehållet efter gruppens behov. Du förväntas kunna stanna hela dagen.

Målgrupp
Denna dag riktar sig främst till yrkesmässig småskalig grönsaksodlare eller aspirerande yrkesodlare men även till de som odlar stort för eget hushåll.

Plats
Hela Jorden, Ladan/Öråkers kulturcentrum, Öråker Smedjan 1, 196 93 Kungsängen. http://www.helajorden.nu/

Kostnad
Registreringsavgift 100kr. Fika och lunch ingår. Platser är begränsad till endast 10 personer. Först till kvarn gäller.  Dagen finansieras av Jordbruksverket.

Anmälan
När du fyllt i och skickat in nedan anmälningsformulär samt betalat 100 kr till Brigid Lefevre via swish 0722245111 så är du anmäld. Skriv “Fermentering 30 augusti” i meddelandet vid swish. Om du behöver betala på något annat sätt säga till vid anmälning.

Om kursen är fullbokad kan du hamna på väntelistan.


Nyhetsbrev med recept, tips och kurser

Skriv in ditt mailadress för att få mjölksyrningsrecept, odlingstips och information om kommande kurser

Jag godkänner villkoren MailChimp ( more information )

Vi säljer inte din information

Tid

30 augusti
09:00 till 17:00

Plats

Hela Jorden - Öråkers kulturcentrum
Öråker Smedjan 1
196 93 Kungsängen

Kursledare

Brigid Lefevre

En entusiast för småskalig odling och mathantverk. Brigid driver Förädlad Andelsförädlingsodlig där hela skörden mjölksyras åt föreningens 40 andelsägare. Hon håller regelbundet kurser i mjölksyrning i diverse sammanhang.

Emilia Rekestad

Coach under dagen är Emilia Rekestad.
Emilia brinner för att “praktisera” hållbarhet på olika plan -socialt, ekologiskt och kulturellt. Att ge utrymme för lärande och dialog är centralt i hennes arbete med exempelvis processledning. Vid sidan om att vara frilansande leder hon kursen ”Ett år i Omställning” som sker i samarbete med Omställningsnätverket och Eskilstunas folkhögskola. Emilia är utbildad trädgårdsmästare samt pedagog och är praktiker inom nätverket Art of Hosting.