Informationsdag på Stjärnsund

Informationsdag på Stjärnsund

Välkommen på denna informationsdag om mjölksyrning.

Under dagen kommer vi att mjölksyra grönsaker tillsammans och smaka på lite olika syrningar. Du får lära dig om förädling under årets gång, mjölksyrningens kemi och tekniker, försäljning, utrustning, lagstiftning och hur man håller kurser för andra. Ni får även tillgång till en coach som kan hjälpa till att reda ut frågetecken kring era specifika förutsättningar.

Målet är att ni efter dagen har en tydlig bild av hur mjölksyrning kan integreras i er verksamhet och liv. Eftersom platserna är begränsade har vi god möjlighet att anpassa innehållet efter gruppens behov.

Målgrupp
Denna dag riktar sig främst till yrkesmässig grönsaksodlare eller aspirerande yrkesodlare.

Plats:  Fridhem kursgård och vandrarhem, Bruksallén 10. Stjärnsund, Södra Dalarna http://xn--stjrnsund-x2a.nu/evenemang/

Boende: Om du är i behov av boende finns lite olika alternativ att tillgå här frid.nu eller om du säker på Stjärnsund på Airbnb

Annat att göra i Stjärnsund: När du ändå har vägarna förbi finns lite tips på annat att göra här.

Kostnad
Registreringsavgift 100kr. Fika och lunch ingår. Platser är begränsad till endast 10 personer. Först till kvarn gäller. Dagen finansieras av Jordbruksverket.

Anmälan
När du fyllt i och skickat in nedan anmälningsformulär samt betalat 100 kr till Annevi Sjöberg via swish 0733622509 så är du anmäld. Skriv “Fermentering 20 juni” i meddelandet vid swish. Om du behöver betala på något annat sätt kan du kontakta Annevi Sjöberg på 0733622509 eller annevi.lakemountain@gmail.com


Newsletter with recipes, tips and courses

Please enter your email address to receive fermentation recipes, news about our new project and upcoming courses.

I agree to the terms MailChimp ( more information )

We don’t sell your information

Tid

20 juni
09:00 till 17:00

Plats

Permakultur Stjärnsund
Nedre Nybovägen 1
776 74 Stjärnsund

Kursledare

Brigid Lefevre

En entusiast för småskalig odling och mathantverk. Brigid driver Förädlad Andelsförädlingsodlig där hela skörden mjölksyras åt föreningens 40 andelsägare. Hon håller regelbundet kurser i mjölksyrning i diverse sammanhang.

Emilia Rekestad

Coach under dagen är Emilia Rekestad.
Emilia brinner för att “praktisera” hållbarhet på olika plan -socialt, ekologiskt och kulturellt. Att ge utrymme för lärande och dialog är centralt i hennes arbete med exempelvis processledning. Vid sidan om att vara frilansande leder hon kursen ”Ett år i Omställning” som sker i samarbete med Omställningsnätverket och Eskilstunas folkhögskola. Emilia är utbildad trädgårdsmästare samt pedagog och är praktiker inom nätverket Art of Hosting.