Mjölksyrade grönsaker – Fullbokad!
Lär dig om mjölksyrning! Jag visar hur man mjölksyrar grönsaker på olika sätt (tänk surkål, saltgurka och kimchi), bjuder på smakprover, ge tips för hur du kan börja med mjölksyrning i ditt verksamhet eller få in mer mjölksyrade grönsaker i vardagen.
Målgrupp
Denna workshop riktar sig till ni som lagar mat hemma eller på jobbet, ni som odlar grönsaker eller köpa grönsaker och ni som vill åt en hälsosammare eller mer smakrik måltid. Alla kunskaps nivåer välkommen.
Plats
Huveröd 227, 444 97 Svenshögen
Kostnad
Gratis
Denna dag är en del av projektet Förädlingsodling: mjölksyrning för småskalig grönsaksodlare och arrangeras med stöd från Jordbruksverket.
Anmälan
Begränsat antal platser så anmäler dig i god och glöm inte att hör av dig om du inte kan komma så kan platsen fyllas.
Vid anmälan efter att kursen är fullbokad hamnar du på vänta lista och bli kontaktat ifall en plats öppnar upp sig.
Tid
29 oktober
14:30 till 17:30
Kursledare
Brigid Lefevre
En entusiast för småskalig odling och mathantverk. Brigid driver Förädlad Andelsförädlingsodling där hela skörden mjölksyras åt föreningens 50 andelsägare. Hon håller regelbundet kurser i mjölksyrning i diverse sammanhang.